Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Embossing en benodigdheden

Embossing kun je op diverse manieren toevoegen aan je kaart. Je kunt of gebruik maken van een mal met een patroon of tekst die je in je papier embossed oftewel drukt. Of je kunt een embossing poeder gebruiken in combinatie met inkt en een heat tool en deze verzorgd dan een patroon of tekst als bovenlaag op je papier. Inmiddels bestaat er ook een de-embossed techniek waarbij de tekst of het patroon niet omhoog komt maar juist in het papier. Hieronder vindt je de diverse varianten, maar ook de benodigdheden, productinformatie en natuurlijk de prijzen van Stampin’ Up.

tufted Embossing folder: deze folders/mallen van Stampin’Up / Sizzix haal je samen met je papier door de Big shot en de folder zorgt voor een afdruk in je papier waardoor je deze perfect kunt gebruiken voor achtergrondjes. Deze zijn er in diverse soorten, klik hier om alle folders te bekijken in het assortiment van Stampin’Up.

 

bestand_001

 

 

Embossing poeder: Doosje gemaakt met Embossing poeder, versamark inkt en een heat tool. Klik hier om naar de details van het doosje te gaan.

 

 

 

cofcof

De-embossing: Stampin’ Up heeft sinds kort ook 2 de-embossing folders met de teksten Happy en Celebrate. Deze “folders” oftewel mallen drukken de tekst in het papier. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld nog overheen stempelen, maar blijft je tekst de basis kleur. Op de rechter foto kun je zien dat de tekst een afdruk geeft op je stempel, dat is de inkt die is blijven zitten op je stempel door de de-embossed techniek. Hier hoef je verder niks voor te doen, alleen maar te stempelen over de tekst. Klik hier om naar alle embossing folders van Stampin’ Up te gaan.

Producten:

embossing-buddy

Embossing buddy: met deze buddy kan je het papier vet- en stofvrij (anti-statisch) maken waardoor er geen extra glitter of poeder aan je project blijft plakken. In het zakje zit een soort talkpoeder en is blijvend te gebruiken zonder dat je iets nodig hebt of moet toevoegen. De prijs is: € 7,50

heat-toolHeat Tool: want zonder heat tool kan je niet heat-embossen met poeder. De heat tool zorgt ervoor dat de embossing poeder smelt en deze een glimmend maakt. Je kan deze op 2 standen zetten; low voor het drogen van inkt (heel handig als je met aquapainters aan de slag bent gegaan maar niet zo lang wilt wachten tot het papier droog is) of high voor het gebruik van de poeders. Voor €36,00 kan je deze heat tool bestellen.

Versamark & Refill: deze inkt is na stempelen een paar tinten donkerder dan je papier waardoor je hem kan blijven zien voordat je gebruik maakt van de poeders en de heat tool. Zo weet je waar je de poeder of de glitter moet strooien. Deze inkt is de niet alleen te gebruiken voor embossen, maar ook om glitter op je papier te laten plakken. De inktpad kost €10,50 en de refill €6,25.

 

Stampin Glitters: verkrijgbaar in 3 varianten Dazzling Diamond (23 gram voor € 6,25) Gold (23 gram voor €5,00) en Silver (23 gram voor €5,00). Te gebruiken met de heat & stick powder en de heat tool, of te gebruiken met andere lijm .

Embossing Poeder: verkrijgbaar in 5 varianten clear, wit,  koper, goud en zilver. In de potjes zit voor 14 gram aan poeder, maar doordat je steeds maar weinig nodig hebt en het overige poeder terug kan stoppen in het potje, kun je deze heel lang gebruiken. De potjes kosten per stuk €6,25 en dienen gebruikt te worden in combinatie met de versamark inkt en de heat tool.

Embossing Pasta:
embossing pasta

 

 

Embossing Pasta: de pasta is verkrijgbaar voor €9,50 per stuk excl. de pallet knives (set van 3 voor €6,00) en de mask’s (set van 4 designs voor €7,50). In onderstaande video kun je zien hoe je de pasta kunt gebruiken en wat voor mooie effecten je ermee kunt maken.

 

 

Wil je één of meerdere producten bij mij bestellen, dan kun je me het beste een mailtje sturen naar: madebyinepie@gmail.com . Ik kan deze bestelling dan voor je verzorgen en meestal binnen een week heb je je bestelde producten in huis. Heb je hier nog vragen over, dan hoor ik deze ook graag!