Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Embossing en benodigdheden

Embossing kun je op diverse manieren toevoegen aan je kaart. Je kunt of gebruik maken van een mal met een patroon of tekst die je in je papier embossed oftewel drukt. Of je kunt een embossing poeder gebruiken in combinatie met inkt en een heat tool en deze verzorgd dan een patroon of tekst als bovenlaag op je papier.

Droog embossen , hier gebruik je Embossing folders voor. Deze vindt je uitgebreidt omschreven onder het kopje Embossingfolders

Embossen met embossing poeder. De benodigde producten hiervoor vindt je op pagina 136 van de jaarcatalogus

Producten:

heat-tool

Heat Tool: want zonder heat tool kan je niet heat-embossen met poeder. De heat tool zorgt ervoor dat de embossing poeder smelt en deze een glimmend maakt. Je kan deze op 2 standen zetten; low voor het drogen van inkt (heel handig als je met aquapainters aan de slag bent gegaan maar niet zo lang wilt wachten tot het papier droog is) of high voor het gebruik van de poeders. Voor €38,00 kan je deze heat tool bestellen. Je vindt deze op pagina 136 van de jaarcatalogus.

Versamark & Refill: deze inkt is na stempelen een paar tinten donkerder dan je papier waardoor je hem kan blijven zien voordat je gebruik maakt van de poeders en de heat tool. Zo weet je waar je de poeder of de glitter moet strooien. Deze inkt is de niet alleen te gebruiken voor embossen, maar ook om glitter op je papier te laten plakken. De inktpad kost €11,50 en de refill € 7,50. Je vindt deze op pagina 137 van de jaar catalogus

Embossing Poeder: verkrijgbaar in 2 sets Basics: clear, wit, zwart. En Metallics :koper, goud en zilver. In de potjes zit voor 14 gram aan poeder, maar doordat je steeds maar weinig nodig hebt en het overige poeder terug kan stoppen in het potje, kun je deze heel lang gebruiken. De sets met 3 potjes kosten € 22,00 per set en dienen gebruikt te worden in combinatie met de versamark inkt en de heat tool.

embossing pasta

Embossing Pasta:

EmbosEmbossing Pasta, deze pasta is verkrijgbaar in twee soorten: Matte finish € 9,75 per stuk en Shimmery White € 11,00 per stuk. De pallet knives (set van 3 voor €6,25) en de mask’s (set van 5 designs of 4 designs voor €12,25 ) zijn apart verkrijgbaar..In onderstaande video kun je zien hoe je de pasta kunt gebruiken en wat voor mooie effecten je ermee kunt maken.

Wil je één of meerdere producten bij mij bestellen, dan kun je me het beste een mailtje sturen naar: madebyinepie@gmail.com . Ik kan deze bestelling dan voor je verzorgen en meestal binnen een week heb je je bestelde producten in huis. Heb je hier nog vragen over, dan hoor ik deze ook graag!