Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Lijm en benodigdheden

Één van de belangrijkste basis benodigdheden voor het maken van kaarten is natuurlijk papier, maar om een kaart echt in elkaar te zetten heb je iets aan lijm nodig. Stampin’ Up heeft daarin zijn eigen collectie met diverse soorten mogelijkheden. Van vloeibare lijm tot dimensionals voor een verhoging van bijvoorbeeld een uitgestanste bloem. Hieronder zie je welke producten Stampin’ Up heeft in de categorie lijm, wat het inhoud en de daarbij behorende prijs.

silicone-craft-sheet

Silicone craft sheet: dit silicone matje is super handig voor als je bijvoorbeeld diverse kleine embellishments wil plakken op je kaart. Je gebruikt een vloeibare lijm en knijpt een klein druppeltje op deze mat waardoor je de embellishments in de lijm kan dippen. Maar je kunt het ook als onderlegger gebruiken om je papier te voorzien van lijm zodat niet heel je werkplek plakt. De prijs is € 7,50 per stuk en de sheet is 6 x 6 inch (15,2 x 15,2 cm).

Stampin’ Dimensionals: deze foam-achtige kussentjes zijn heel handig om je kaart meer diepte te geven en om bijvoorbeeld en uitgestanste bloem wat omhoog te laten komen. In één zakje zitten 300 dimensionals voor € 5,00. Er zijn nu ook mini-dimensionals verkrijgbaar voor €5,00. Bij de mini zitten er 720 dimensionals in. Er zijn nu ook zwarte Dimensionals in een combi pak dus gewoon formaat( 200) en mini(480) voor € 7,25

Stampin' Dimensionals
Mini Stampin' Dimensionals

Foam adhesive strips: deze foam achtige strips zijn ideaal voor het maken van bijvoorbeeld shaker cards. Doordat je ze makkelijk kunt buigen voor een cirkel-achtige vorm of gewoon kunt gebruiken voor een vierkant of rechthoek zijn ze handig voor elk vorm die je wilt maken. Je krijgt bij aanschaf in totaal 9,1 meter aan foam strips (3,2 mm x 22,9 cm per strip), de prijs hiervan is €9,50.

Tear & Tape adhesive: dit is een sterke lijm strip die makkelijk scheurbaar is. De tape heeft een dubbelzijdige plaklaag waarvan 1 kant meteen de plaklaag en aan de andere kant een lijmlaag met een papieren topcoat waardoor je je project eerst kan voorzien van lijm voordat je het in elkaar zet. Dit is heel handig als je veel moet lijmen voor bijvoorbeeld een doosje maar je niet wilt dat alles aan elkaar vast plakt. Je krijgt voor 1 rolletje tape van € 8,50 per stuk 24,7 meter tape (6,4 mm breed).

Fine-tip glue pen: deze vloeibare lijm komt uit een klein tuitje waardoor je deze lijm gemakkelijk kunt gebruiken bij kleine embellishments (versieringen), gedetailleerde stansen of glitter. In 1 flesje zit 30 ml en deze is € 8,50 per stuk.

Mini glue dots: de mini glue dots zijn kant-en-klare lijm rondjes die je meteen kunt gebruiken voor kleine embellishments zonder dat je moet wachten tot de lijm droog is. Makkelijk en snel in gebruik dus. 1 doosje glue dots kost € 6,50 en hiervoor krijg je 300 dots op 1 rol van ongeveer (dia) 5 mm per glue dot.

Weer terug in het assortiment zijn de adhesive sheets, je plakt dit onder je cardstock dan stans je een vorm uit en kunt het dan makkelijk opplakken. Je maakt er dan een soort sticker van.Ideaal voor gedetailleerde stansen. Ze kosten € 12,00 voor 12 vellen.

Nieuw in het assortiment als vervanger van de snail zijn de Stampin’Seal en de Stampin’Seal +. Een beetje te vergelijken met de Snail en Fast Fuse van vroeger. Ze kosten € 9,75 en € 14,50 per stuk en er zijn losse refils verkrijgbaar.

Nieuw ook in het assortiment zijn de Foam Adhesive Sheets. Deze zelfklevende schuimrubber vellen kun je knippen maar ook door je stansmachine halen en zo je open stans meteen van een schuimrubberlaagje voorzien.Ideaal voor de letterstansen. Ze kosten € 9,75 voor 6 vellen.

Tombow liquid glue: als laatste maar zeker de meest gebruikte lijm van allemaal is de tombow multipurpose liquid glue. Doordat de lijm vloeibaar is, is deze na direct aanbrengen nog schuifbaar en ideaal als je de positie nog een beetje wilt aanpassen. Maar let wel op, nadat de lijm is uitgehard is deze heel stevig en goed te gebruiken voor doosjes, kaarten embellishments, lint etc. De lijm droogt doorzichtig op.Dit flesje heeft tevens een fijn tuitje aan de bovenkant en aan de onderkant een wat breder oppervlak die fijn is voor grotere stukken te voorzien van lijm. Voor € 6,00 per stuk krijg je 27ml lijm.

Wil je één of meerdere producten bij mij bestellen, dan kun je me het beste een mailtje sturen naar: madebyinepie@gmail.com . Ik kan deze bestelling dan voor je verzorgen en meestal binnen 2-5 werkdagen heb je je bestelde producten in huis. Heb je hier nog vragen over, dan hoor ik deze ook graag!