Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

A Little Wild

Ik ben helemaal verliefd op de Bundel: A Little Wild. Deze set heeft een schattig beertje, olifantje en leeuwtje. Je kan ze met de bijpassende dies uitstansen en dan heb je al een leuke tag die je aan een cadeautje kan hangen.

Bestand_000 (66)

Maar je kunt er natuurlijk ook de mooiste kaarten van maken. Vooral omdat er een voor en achterkant aanzit is het zo leuk om er mee te werken.  Ik heb genoeg ideeen dus je zult ze hier wel voorbij zien komen.

Gisteravond laat zag ik op Splitcoaststampers Stampin Up demonstrator France Martin ( Frenchie) een Step Pop-Up Card maken met de Beautiful You set. Maar ik zag er meteen een kaart in met het schattige beertje.

Ik heb een stuk Pool Party cardstock genomen van 81/2″ bij 51/2″ en gescored op 41/4″( basis kaart).

Dan nog een stuk Pool Party cardstock van 81/4″ bij 53/8″  (insert)en die moet je scoren met de lange kant boven op 3/4″,11/2″, en 5″. In dit stuk moet je de opening snijden. Het enige nadeel van onze geweldige trimmer is dat de snijarm alleen in centimeters is en niet in inches. Dus nu moet je inches en centimeters door elkaar gebruiken.

Bestand_000 (67)Bestand_001 (30)

Je pakt het stuk van 81/4″x 53/8″en met de 53/8″boven aan schuif je het papier  naar de 11/2″. Zet je mesje op 5cm en snij naar beneden tot de 5″scorelijn ongeveen 12,6 cm. Doe dit zelfde maar dan met je papier doorgeschoven naar de 37/8″lijn.

Dan draai je je cardstock zodat de 81/4″boven ligt en schuif dit naar de 2″. Snij van 3,6 cm naar de zojuist gemaakte snijlijn. En doe dit ook op de 5″score lijn en snijdt het rechthoek uit.

Bestand_002 (17)

Ik heb dit stuk cardstock in mijn Hexagons embossing folder gestopt en daar na het ge-debossde ( achterkant)stuk met  de Sahara sand inktpad een kleurtje gegeven. Embossed ligt het er boven op, debossed ligt het erin gedrukt.

Pak nog een stuk Pool Party van 51/4″bij 4″en emboss die ook en ook hier heb ik de inktpad gebruikt om de hexagons beter uit te laten komen. En weer de de-bossed kant. Dit stuk wordt op de voorkant van je kaart geplakt. En die kan je naar eigen inzicht versieren. Ik heb gekozen voor de Daisy Punch ( De bundel is eindelijk weer verkrijgbaar) en twee Wisper White daisy’s uitgeponst. Met een sponge dauber wat Real red inkt aangebracht en met een dimensional de twee bloemen op elkaar geplakt en ook met een dimensional op de kaart geplakt. Als hartje een mooie Faceted Gem Gold erop geplakt.Twee takjes van de Eclectic Layers Thinlits dies uitgestanst in Lemon Lime en Old Olive, een stukje Wood textures Dsp van 21/2″ bij 1″ als ondergrond voor het Sentiment: Hello Friend, uit de Wood Words stempelset en uitgeponst met de Classic label pons.

Bestand_002 (15)

Ik heb op de binnenkant van de kaart wat achter de opening komt, bloemen uit de Wood Words set in Real red gestempeld.

Daarna de insert opnieuw gescored en gevouwen en daarna in de kaart geplakt. let op alleen fast fuse op de bovenste strook en het onderste stuk.

Voor de Pop-Up maak je een klein vierkantje door een strook cardstock van 21/2″bij 1/2″te scoren op: 1/2″,1″,11/2″, en 2″. En op elkaar te plakken. Doe alleen op twee  vlakjes ( naast elkaar) lijm. Voor de onderkant en de achterkant en plak het in het midden van de opening op je kaart. Hier kan je het beertje tegen aan plakken. Als je de kaart vouwt is alles plat en bij opening Popt het Up.

Bestand_000 (68)Bestand_003 (10)

Versier de kaart verder. Ik heb een tak en bloemen gekozen uit de Seasonal Layers Thinlits  Dies. En de bijenkorf en bijtjes uit de A Little Wild set. Mijn sentiment komt uit een andere favoriete set: Layering Love. Ik vond mijn bovenste rand niet zo mooi dus heb daar nog een stuk Wood texture DSP  opgeplakt van 51/2″bij 3/4″.

Het is echt een schattig kaartje geworden en ik heb al ideeen om een kerstkaart te maken met een ijsbeer met hulstblaadjes en kerstbomen.

Bestand_001 (28)

Heb je nog vragen na dit hele verhaal, of wil je liever de kaart hier samen op de Faramir maken, neem dan contact met ons op. Ik ben even weg maar Mandy houdt alles hier draaiende, dus ook voor bestellingen kan je gewoon bij ons terecht.

Fijne vakantie iedereen, geniet ervan en tot gauw,

Liefs Ine

 

Categorieën:kaarten

Tags:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s