Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Koffie en Kaart: kliederen met inkt.

Vanmiddag hebben we weer een Koffie en Kaart middag. Er komen 6 dames dus moest ik opzoek naar kaarten die zowel voor beginners als gevorderden leuk zijn. Ik kwam op 2 soorten kaarten uit: het gebruik van embossingfolders ( nog niet gedaan) en met sponstechnieken.

Dus dames we gaan vanmiddag lekker kliederen met inkt!

Zelf vind ik het heerlijk om met verschillende kleuren inkt bezig te zijn : iedere keer krijg je een ander effect.

We nemen een stuk Whisper White of Very Vanilla cardstock van 10,5 cm bij 14,5 cm ( 5 5/8″bij 3 7/8″) en snijden hier een vorm uit bv een cirkel of een ovaal of een vierkant. Bijvoorbeeld de  Stitched Shapes Framelits Dies zijn hier perfect voor.

Dit wordt je mal. Je plakt de mal boven op je voorkant van je basiskaart 21 cm bij 14,9 cm ( 57/8″bij 8 1/4″)score op 10,5 cm( of 4 1/8″).  of een ander stuk Whisper White of Very Vanilla cardstock van ook 10,5 cm bij 14,5 cm met stukjes Washitape.

IMG_4038 (1)

Dan pak je een paar inktpads met bv 2 lichte kleuren en 2 donkere. Ik heb hier gekozen voor Lemon Lime, Soft Sky, Bermuda Bay en Rich Razzleberry.

Je begint met een stukje spons( Stampin Sponges )of een Sponge Daubers. Hiermee pak je wat inkt op uit je lichtste kleur inktpad, stempel dat eerst even af op een stukje papier en ga dan met draaiende bewegingen de inkt aanbrengen op de plekken waar jij wilt.

IMG_4039

Dan pak je de andere lichte kleur en doet het zelfde. Je kan gewoon over elkaar sponsen.

IMG_4040

Je brengt ook de andere 2 kleuren aan en voegt net zoveel kleur toe totdat je tevreden bent. Dan pak je een Stampin Spritzer en spuit van een afstandje wat water op je gesponste project. Je kan ook wat water in je hand spuiten en het er zo op sprenkelen. Even laten drogen en dan kan je of met de mal erop een afbeelding stempelen of je haalt de mal eraf en stempelt dan.

IMG_4032 Mocht je een los stuk cardstock gepakt hebben plak dit dan op een basis kaart van 21cm bij 14,9 cm ( 57/8″bij 8 1/4″).(score op 10,5 cm of 4 1/8″).

Versier de kaart naar eigen inzicht.

IMG_4037Binnen kant kaart.

 

Ik ben heel benieuwd naar de eindresultaten van vanmiddag, jullie ook? Lees dan woensdag mijn blog weer. Tot ziens op de Faramir,

Liefs Ine

 

Categorieën:kaarten, koffie en kaart

Tags:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s