Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Mini album eigen ontwerp! ( Met tutorial)

Zo trots op mezelf: ik heb dit minialbum niet gecased maar zelf ontworpen. Zoals jullie hier al gelezen hebben ben ik helemaal weg van de Lots to Love Framelits Dies. De vele verschillende doosjes die je kunt maken, de kadoverpakking en de envelopjes. Geweldig wat een mogelijkheden deze set heeft.

Na weer een avond lekker geknutseld  te hebben kreeg ik in bed opeens een idee: hier zou ik ook een leuk minialbum mee kunnen maken.

De volgende dag heb ik meteen 2 leuke kleuren cardstock bij elkaar gezocht ( 2 van iedere kleur) en een vel DSP.

Ik ben begonnen om uit de A4 vellen de stukken te snijden voor de Boxvorm:

IMG_5864 (1)IMG_5863 (1)

Leg je A4 met de 30cm ( 11 3/4″) kant boven in je trimmer en snij op 11,5 cm (4 1/2″), snij nog een keer op 11,5 cm ( 4 1/2″) en bewaar het reststuk. Snij van het ander vel A4 ook een stuk af van 11,5 cm (4 1/2″)  : je hebt nu in totaal 3 stukken van 1 kleur. Herhaal het bovenstaande met de andere kleur.

Uit deze 6 stukken snij je de Boxvorm uit met je Big Shot. Knip de kleine flapjes bovenaan weg.

Uit de 2 grote reststukken snij je met de 21 cm( 8 1/4 “) boven 3 stukken van 7 cm,  snij deze af op 12 cm ( 2 3/4″ bij 4 3/4”).

Dan heb je 6 kaartjes ( 3 van iedere kleur)

Stampin'Up! Lots to love Box Framelits Dies

Dit is dan je eindresultaat. Bewaar de kleine reststukjes goed die kan je gebruiken om te decoreren. Het mooie van dit ontwerp is dat je bijna geen snij verlies hebt.

Nu pakken we het DSP papier van 30,5 cm bij 30,5cm ( 12″bij 12″) erbij. Hier snijden we 4 stroken van 7,6 cm  ( 3″)  van. Snij dit in stukken van 7,6 cm bij 12,6 cm ( 3’bij 4 15/16″). Je moet 6 stukken hebben dus je houdt nog een reststrook over, die je weer kunt gebruiken om te decoreren. Nu zijn we klaar met snijden en kan je de trimmer opruimen.

IMG_5804

Met de 1″pons, pons je een half rondje uit een stukje sticky note. Dit kan je nu als hulpmiddel gebruiken om iedere keer dezelfde grootte uit te ponsen. De ponsen van Stampin Up zijn zo goed dat je makkelijk door 3 stukken tegelijk heen kan ponsen.

Pons met de Circle Tab pons tabjes uit: 3 van elke kleur. Hier heb je genoeg rest stukjes papier voor. Plak die in het midden van de rand van je kaartjes.

IMG_5802

Met je vouwbeen vouw je de lange zijlijnen van de basisbox vorm, de bovenste scorelijnen bij de halfronde flap vouw je NIET. Nu doe je lijm ( Tom Bow of Tear and Tape) op de zijflappen en een dun randje lijm net aan de binnenkant van de bovenste scorelijn zodat je envelopjes maakt. Mocht het kaartje teveel uitsteken kan je dat altijd nog bijsnijden met je trimmer.( Let op: dus allleen lijm aan de 3 randen en niet aan de bovenkant of het middenstuk ).

IMG_5805

Nu kan je de envelopjes en kaartjes versieren naar eigen smaak: je kan er foto’s opplakken, een gift card of geld in doen. Mijn album is voor mijn jongste zoon Nick die in april 17 wordt, vandaar dat ik de kaartjes nog niet versierd heb anders is de hele verrassing eraf. Met een gaatjestang pons je boven in de halfronde flapjes 2 gaten en haalt daar een stuk lint of in mijn geval bakerstwine door en je Minialbum is klaar.

Stampin'Up! Mini album Lots to Love box framelits dies

Ik vond het heel leuk om te maken en ben benieuwd wat jullie ervan vinden, ik zie graag jullie resultaten en zou het fijn vinden als jullie mijn naam willen vernoemen. Of een verwijzing naar mijn website.

De Lots to Love Box Framelits Dies kosten 40 euro, alle gebruikte producten kan je bij mij bestellen en tijdens SALE-A-Bration krijg je bij een bestelling vanaf 60 euro nog een gratis product naar keuze uit de SALE-A-Bration folder. Deze actie duurt nog tot 31 maart.

Liefs Ine

Categorieën:Doosjes, kaarten, Mini album, Stampin'Trimmer, Stampinup

Tags:,

1 antwoord

Trackbacks

  1. Dies Dinsdag – Welkom bij Made by Inepie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s