Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Quote zondag: I am a strong woman because a strong woman raised me.

Gisteren was het de 93ste verjaardag van mijn moeder. Wat een bijzondere leeftijd en wat heerlijk dat we met mijn broers en zussen( behalve 1 zus die helaas ziek was) en onze partners dit gezamenlijk konden vieren in een restaurant. Ze heeft heerlijk gesmuld en genoten. Ook een 96(!) jarige vriend was meegegaan. Hoe bijzonder!

Mijn moeder heeft een moeilijke jeugd gehad. De oorlog, het verlies van haar vader die gestorven is op de Junyo Maru, een van de grootste scheepsrampen met meer slachtoffers dan de Titanic. De zorg over haar jongere broertjes en zusjes omdat oma het verlies van haar man niet kon verwerken. De gruweldaden van de Japanners. Mijn vader die in het kamp zat. Daarna de Bersiap periode en daarna de de vlucht naar Nederland met 3 kleine kindjes. En aankomen terwijl er sneeuw ligt. Mijn vader werkte bij Philips en kon pas later komen maar omdat mijn moeder bij de Nederlandse Ambassade werkte mocht zij met het vliegtuig naar Nederland. Hier in Nederland moest ze van alles leren want vroeger had ze een Baboe ( kinderoppas) en een kokkie en nu moest ze alles zelf doen. Geen gemakkelijke periode. Gelukkig heeft ze al haar verhalen opgeschreven in het boek : mama vertel eens. Wat ik haar jaren geleden gegeven heb. Mooi document voor ons haar kinderen en straks ook de kleinkinderen.

Dus mijn moeder is een sterke vrouw met een sterke wil en ze houdt het ondanks veel pijn en ongemakjes nog steeds vol. En gelukkig maken we nog steeds mooie herinneringen samen en was gisteren weer een dag met een gouden randje.

Ik had voor haar verjaardag een speciale kaart gemaakt de Pop Up in a box card. Ze vond hem geweldig! Dus missie geslaagd. De diertjes had ik uitgeknipt uit het Penquin Playmates Dsp wat je gratis mag uitzoeken tijdens Sale-A-Bration bij een bestelling vanaf €60,00

Dit model is een oudje maar ik vond hem perfect geschikt voor mijn moeders kaart. Hij staat nu bij haar thuis te pronken. Als jullie het leuk vinden maak ik hier een YouTube filmpje van, laat maar weten.

Liefs Ine

Categorieën:Doosjes, kaarten maken, Quote

Tags:

1 antwoord

  1. Wat een prachtige kaart/doosje. En wat een dierbaar boek waar je moeder in geschreven heeft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s