Welkom bij Made by Inepie, onafhankelijk Stampin’ Up! demonstrator

Quote zondag: Good food taste better when shared with good Friends!

Gisteren kwamen 4 goede vrienden eten. Ik was vrijdag al begonnen met koken want Indisch eten smaakt het lekkerste een dag erna. Dan zijn alle kruiden goed ingetrokken. Op verzoek van mijn vriendin Mirjam moest het Indisch eten worden. Ze had al diverse keren foto’s van mijn gerechten gezien maar nog nooit geproefd.

Dus vrijdag naar de Toko en de slager gegaan en de andere benodigdheden gekocht en terwijl Willem in Amsterdam zat voor een nieuwjaars bijeenkomst van zijn werk ben ik begonnen met koken. Indisch koken is niet moeilijk maar gewoon veel werk en mega veel afwas altijd. Vooral de proeflepels haha. Deze keer ben ik vergeten foto’s te maken want tijdens het koken kreeg ik de nood oproep van ons mam. Zes pannen op het vuur, de oven aan en ondertussen bellen met mijn broer, appen met de andere broers en zussen, de zorg gebeld, mijn moeder aan de lijn uitgelegd dat ze de hoorn van de huis telefoon er goed op moest doen en verteld dat hulp onderweg was. Pfff toen Willem om 1.00 uur thuis kwam was ik nog bezig. Gelukkig liep alles goed af met ons mam en heeft ze niks gebroken maar wel veel pijn.

Dit is een foto van de andere tafel. Ik had vooraf Soto : indische kippensoep. Maar eigenlijk is dat een hoofdmaaltijd want je doet naar eigen smaak van alles in je soepkom: tauge, kool, prei, ei, aardappeltjes, longton( kleefrijst), gebakken uitjes. En daar gaat de goed met veel kip gevulde soep overheen. Daarna rijst met Rendang ( rundvlees) Babi Ketjap ( varkensvlees), Smoor Aham (kip), dus voor ieder wat wils. Frikadel Pan en Sambal Goreng Boontjes en Gado Gado. De laatste is sla op zijn indisch met weer van alles in een kom doen , sla, komkommer, ei , tauge, en dan Een soort pindasaus eroverheen. En natuurlijk kon de Ketimoen (zoet zure komkommer) niet ontbreken.

Als toetje hadden we Spongecake. En had iedereen zijn buikje vol. En ja er is een hoop over en daar hadden de kinderen al op gehoopt dus die komen vandaag de restjes opeten hihi. De gasten hadden genoten en wij dus ook. Ze hadden ons ook verwend met mooie cadeautjes.

Maar de meest bijzondere was toch dit cadeau:

200!!!! Schuimblokken. Een van mijn lievelings snoep items en deze was een paar maanden niet te krijgen. Voorlopig kan ik vooruit. En natuurlijk leverde dit een hoop gelach op. Heerlijk gegeten, veel gelachen, goede gesprekken gehad: topavond. Dadelijk nog een poging doen om de foto’s op te hangen en dan zullen de kids wel komen om samen te eten. Heerlijk al onze kinderen weer zien vandaag. Happy mom!

Liefs Ine

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s